11 22 33 44 55 66
Fullscreen Slideshow jQuery by WOWSlider.com v2.4

 

Συχνές Ερωτήσεις

Τι ακριβώς είναι ο έτοιμος χλοοτάπητας(sod στα αγγλικά);
Είναι γρασίδι που σπέρνεται σε ειδικούς φυτωριακούς χώρους, αναπτύσσεται με επιστημονική φροντίδα και όταν είναι έτοιμο κόβεται σε λουρίδες, ξεριζώνεται άθικτο μαζί με ένα λεπτό στρώμα χώματος που κρατιέται από το ριζικό σύστημα και από ένα ειδικό δίχτυ.

Πώς γίνεται η εγκατάσταση του χλοοτάπητα;
Η εγκατάσταση είναι σαν να στρώνουμε μια μοκέτα, σε κατάλληλα προετοιμασμένο έδαφος.

Αφού εγκατασταθεί ο χλοοτάπητας, μετά από πόσο καιρό μπορεί να πατηθεί;
Σε διάστημα λιγότερο από τρεις εβδομάδες, όσο χρειάζεται για να μεγαλώσουν οι ρίζες του και να ενωθούν με το χώμα.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να εγκαταστήσουμε χλοοτάπητα;
Μπορούμε να εγκαταστήσουμε χλοοτάπητα σχεδόν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου άσχετα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Εάν ληφθούν υπόψη κάποιοι παράγοντες μπορεί να εγκατασταθεί με θερμοκρασία περιβάλλοντος 40 °C, ή ακόμη με θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν.Ποιο είναι το maximum

χρονικό διάστημα που αντέχει ο χλοοτάπητας από την ημέρα κοπής του μέχρι την διάστρωση του;
Τις ζεστές ημέρες του χρόνου πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι 15 ώρες ενώ τις δροσερές ή κρύες ημέρες μπορεί να τοποθετηθεί μέχρι και 36 ώρες μετά

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύω το χλοοτάπητα;
Ανάλογα με την θερμοκρασία 4-5 φορές τον μήνα για τις ψυχρόφιλες ποικιλίες και 1-2 για τις θερμόφιλες.

Ποιο είναι το ιδανικό ύψος κουρέματος;
Για τις ψυχρόφιλες ποικιλίες 4-5 cm και για τις θερμόφιλες 2-3 cm. Είναι καλό να ρυθμίζετε τη μηχανή κοπής σε μια επίπεδη επιφάνεια. Μην αφήνετε το χλοοτάπητα να μεγαλώσει τόσο που να γέρνει το φύλλωμα του και να θυμάστε ότι τα μαχαίρια της μηχανής πρέπει να είναι πάντα ακονισμένα γιατί διαφορετικά θα προξενήσουν βλάβη και σημάδια στο φύλλωμα του χλοοτάπητα και κατά συνέπεια θα γίνει ευπρόσβλητος στις ασθένειες. Αν αναπτυχθεί πολύ, κάντε σταδιακά κουρέματα μέσα σε μια εβδομάδα για το επιθυμητό ύψος.

Πόσο νερό χρειάζεται ο χλοοτάπητας την εβδομάδα;
Ο χλοοτάπητας απαιτεί περίπου 20-40 mm την εβδομάδα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την ποικιλία.

Πόσο λίπασμα χρειάζεται ο χλοοτάπητας;
Η ποσότητα του λιπάσματος που απαιτείται εξαρτάται από τη γονιμότητα και την σύσταση του εδάφους, την ποικιλία και την εποχή και πόσο ανάπτυξη επιθυμείτε. Για να αποφασίσετε ποιο λίπασμα είναι το κατάλληλο για την δική σας περίπτωση, επικοινωνήστε με συνεργάτη της εταιρείας μας.

Τι είναι το Big Slab;
Είναι μηχάνημα κοπής χλοοτάπητα σε διάσταση 1μ. πλάτος x 60μ. μήκος. Η διάστρωση στο χώρο σας γίνεται με ειδικά μηχανοκίνητα καροτσάκια. Συνίσταται κυρίως για μεγάλους ενιαίους χώρους όπως γήπεδα ποδοσφαίρου, γκολφ, πλατείες, πάρκα, κήπους μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Το πλεονέκτημα του είναι η γρηγορότερη χρήση του χώρου λόγω 80% λιγότερων ενώσεων.

Τι είναι το thatch;
To thatch είναι η συσσώρευση παλιών φύλλων, επιφανειακών ριζών και άλλων οργανικών υλικών τα οποία βρίσκονται μεταξύ του χώματος και της φυλλικής επιφάνειας. Εμποδίζουν το νερό, το λίπασμα και το να διεισδύουν στο ριζικό σύστημα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το thatch από το χλοοτάπητα του σπιτιού μου;
Το σκάλισμα με ειδική τσουγκράνα αφαιρεί το thatch. Υπάρχει επίσης ειδικό αυτοκινούμενο μηχάνημα που αφαιρεί το thatch χωρίς να προκαλεί ζημιά στον χλοοτάπητα. Απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο συντηρητή για την εργασία αυτή, ιδιαίτερα εάν ο χλοοτάπητας είναί πάνω από 100 m2 .

Πώς μπορώ να αναγνωρίσω ένα πρόβλημα εντόμου στο χλοοτάπητα;
Όσο πιο σύντομα εντοπίσετε και αναγνωρίσετε προσβολές από έντομα, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε να πετύχετε στην απομάκρυνση τους. Σταχτογκρί κάμπιες: Αυτά τα έντομα μετακινούνται στο ριζικό σύστημα για να μασουλήσουν το χλοοτάπητα. Σημάδια που μπορείτε να τις αναγνωρίσετε περιλαμβάνουν καφέ μπαλώματα και πουλιά να τρέφονται από το χλοοτάπητα. Αν υποπτευθείτε την παρουσία τους, αφαιρέστε ένα κομμάτι χλοοτάπητα και μετρήστε τις κάμπιες. Παραπάνω από 5 κάμπιες ανά τετραγωνικό μέτρο μπορεί να απαιτεί θεραπεία. Η ζημιά φαίνεται σαν μεγάλα ακανόνιστα κίτρινα μπαλώματα. Οι επεμβάσεις πρέπει να γίνονται τις νυχτερινές ώρες που το έντομο βγαίνει στην επιφάνεια για να τραφεί. Επειδή η προσβολή συνήθως είναι ραγδαία απευθυβθείτε στο γεωπόνο σας για την έγκαιρη και σωστή καταπολέμηση.

Πόσο καιρό πριν πρέπει να κάνω την παραγγελία για να έχω άμεσα το προϊόν;
Η παραγγελία πρέπει να γίνει τουλάχιστον δύο ημέρες πριν, εκτός εάν είναι περίοδος αιχμής και θα ήταν προτιμότερο να γίνει μερικές μέρες πιο πριν. Η παράδοση θα γίνει την επόμενη ημέρα, εκτός από την περίπτωση που η μεταφορά θα γίνει μέσω πρακτορείου και ο πελάτης θα το παραλάβει μετά από δύο ημέρες. Οι παραγγελίες δίνονται στην κεντρική μονάδα παραγωγής ή σε εξουσιοδοτημένο συνεργάτη μας.

Η συντήρηση και μακροζωία είναι πάντα ένα θέμα που πάντα μας απασχολεί. Τι γίνεται λοιπόν, αφού τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας;
Ο χλοοτάπητας παραδίδεται σε τέλεια κατάσταση. Η διατήρηση του χλοοτάπητα σε υγιή κατάσταση για πολλά χρόνια εξαρτάται κατά κανόνα από την σωστή συντήρηση και την ορθολογιστική του χρήση.

Σημεία που πρέπει να προσέξετε :

1. Σωστή επιλογή ποικιλίας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
2. Επιλογή σωστού υποστρώματος. Το χώμα που θα τοποθετηθεί ο χλοοτάπητας πρέπει να έχει πάνω από 80% άμμο που πρέπει να εμπλουτιστεί με οργανική ουσία.

Μετά την τοποθέτηση :
1. Μόλις ο χλοοτάπητας ριζοβολήσει προσέχουμε πολύ την ποσότητα νερού. Γενικά χρειάζεται αραιές και σε βάθος αρδεύσεις. Ποτίζουμε πάντα τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
2. Δεν αφήνουμε τον χλοοτάπητα να μεγαλώνει υπερβολικά άλλα κουρεύουμε πάντα στο ενδεδειγμένο για την ποικιλία ύψος.
3. Η διατροφή του χλοοτάπητα είνα μετά την άρδευση, ο σημαντικότερος παράγοντας για την υγεία και μακροζωία του.
Η ΦΥΤΑΓΟΡΑ με τους επιστημονικούς της συνεργάτες και αντιπροσώπους στον περιοχή σας, είναι πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συμβουλή ή κατεύθυνση χρειαστείτε.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη ερώτηση, επικοινωνήστε με το e-mail ή τα τηλέφωνα της εταιρείας μας.